MUS og arbejdsglæde

Er der sammenhæng mellem MUS og arbejdsglæde?

Skrevet den Posted in mus From Others
Ennova har i en undersøgelse af arbejdsglæde påvist at MUS ikke bør undervurderes.
MUS og arbejdsglæde

Systematisk medarbejderudvikling vil afspejle sig i bedre trivsel blandt medarbejderne.

Kan MUS og arbejdsglæde kædes sammen? Ennovas undersøgelse af medarbejdertilfredshed har vist, at der er stor værdi at hente, hvis man forstår at udnytte potentialet i MUS.

Undersøgelsen viste bl.a., at arbejdsglæden var markant større hos medarbejdere, som oplever at være del af en struktureret MUS proces.

I artiklen understreges det, at det er U'et i MUS, der skal være i fokus. Medarbejderens udvikling bør prioriteres, og overvejelser angående fremtiden skal derfor fylde langt mere i dialogen end evaluering af fortiden.

Desuden viser undersøgelsen, hvor vigtigt det er at udfærdige en udviklingsplan (skriftlig), for at optimere udbyttet af MUS.

Sidst men ikke mindst fremgår det, at opfølgning på udviklingsplanen bør være hyppig. Den systematiske opfølgning har nemlig direkte indflydelse på medarbejderens oplevelse af både faglig og personlig udvikling.

For et bedre overblik over sammenhængen mellem MUS og arbejdsglæde er der til artiklen også lavet en illustration. Se den via linket herunder.

Se mere på Ennova's hjemmeside 

Kunne du tænke dig at se, hvordan andre virksomheder holder MUS? Vi henviser i artiklen hér til en MUS-konceptbank, som måske kan bidrage til inspiration.