Få inspiration til din virksomheds MUS-koncept

Skrevet den Posted in MUSsamtale
Skema til MUS samtale – Sådan får du hjælp til at definere en god spørgeramme.

Det er nogle gange svært at vælge, hvad der er vigtigt at fokusere på, når man holder MUS.

De fleste virksomheder benytter en spørgeramme – eller et såkaldt MUS-skema til deres udviklingssamtaler. Formålet er at skabe struktur på samtalen med henblik på at få så meget udbytte af dialogen som muligt. Med et skema til MUS samtalen er man nemlig sikker på, at komme godt rundt i alle relevante emner samt sikre, at der bliver lavet en god og realistisk udviklingsplan for hver medarbejder.

Hvilke temaer og spørgsmål skal jeg vælge?

Uanset om man skal holde MUS for første gang, eller vil optimere et eksisterende MUS-koncept, er det ofte en udfordring beslutte, hvad der skal fokuseres på. Overdrives omfanget med for mange emner og spørgsmål, er der stor risiko for, at MUS-forløbet bliver en ensformig oplevelse. Når et MUS-forløb bliver langt og ”kedeligt”, har det typisk negative konsekvenser for udbyttet af samtalen, fordi engagement og grundighed ved besvarelse af de enkelte spørgsmål daler.

Har du ikke allerede et klart billede af, hvilke emner og spørgsmål, der skal tages op, når du afholder MUS med dine medarbejdere, kan du vælge at blive inspireret i MUSsamtale.dk. I stedet for selv at skulle opfinde den dybe tallerken, kan systemet præsentere dig for de mest populære emner/spørgsmål. Du kan således udvælge dem, som virker mest relevante at anvende i din virksomhed.

Emnerne som bliver dækket er de følgende:

  • Arbejdspladsens mål
  • Arbejdsopgaver
  • Kompetencer
  • Motivation
  • Trivsel
  • Samarbejde
  • Udviklingsmål
  • Andet

Når du har valgt de spørgsmål, som du vil anvende, kan du med et tryk på en knap omdanne dem til et digitalt MUS-forløb i systemet. Derefter kan du nemt redigere og benytte din spørgeramme på MUS-hold i din virksomhed. Det er en meget enkelt og effektiv måde at designe et MUS-skema.

Ønsker du at høre mere om hvad MUSsamtale.dk kan tilbyde af funktioner, kan du klikke på knappen ’GRATIS DEMO’ i øverste højre hjørne.

Er jeres MUS-proces digital eller håndholdt? Læs om fordelene ved digital MUS hér