Leder! Her er en artikel om MUS-samtale forberedelse til dig.

Mark Buskbjerg fra Alt om ledelse har skrevet en god artikel, som ledere bør læse ifm. deres MUS samtale forberedelse.

Per Boetius Andersen
Skrevet af Per Boetius Andersen – 10/2/2020

Når du skal igang med din næste MUS samtale forberedelse, er der i denne nye artikel fra Alt om ledelse  nogle håndgribelige tips, som er gode at have i baghovedet.

Artiklen har et ledelsesperspektiv og er bygget op i følgende emner:

  1. Hvad er MUS for en samtale?
  2. Hvorfor skal du holde MUS med dine medarbejdere?
  3. Hvad er lederens rolle i MUS?
  4. Sådan forbereder du dine medarbejdere på MUS samtalen
  5. Den værdifulde udviklingssamtale
  6. Hvad er dit tip til den bedste MUS samtale?

Ikke alle ledere oplever MUS samtalen som et værdifuldt ledelsesredskab, og derfor vil vi gerne fremhæve afsnittet “Hvorfor skal du holde MUS med dine medarbejdere?”. Her bliver det på ganske enkelt vis forklaret, hvad lederen bør få ud af MUS, og samtidig indikeret, at det er mindst lige så vigtigt, hvad medarbejderen får ud af samtalen.
Som leder er MUS samtalen en anledning til at få indsamlet feedback fra sine medarbejdere. Hvis man ikke allerede har et stærkt kendskab til sine medarbejdere, kan man få styrket relationen med henblik på at skabe sammenhæng mellem virksomhedens mål og medarbejderne. Hertil vil vi gerne fra MUSsamtale.dk tilføje, at vi lever i en tid, hvor især de yngre på arbejdsmarkedet er kendt for at skifte job efter kortere og kortere tid, og netop derfor har MUS samtalen også en vigtig rolle ifm. fastholdelse af kompetent arbejdskraft. MUS samtalen er nemlig medarbejderens anledning til at få indflydelse på sit eget arbejdsliv og forventningsafstemme med sin leder.

Som overskriften afslører har den omtalte artikel primært fokus på MUS samtale forberedelse, og der henvises til nogle gode værktøjer i forhold til spørgeteknik samt forståelse af forskellige personlighedstyper. Der er også en tjekliste på fem punkter, som man med fordel kan formidle videre til sine medarbejdere, for at sikre, at de også forstår formålet med samtalen, og gør sig tanker på forhånd.

I afsnittet “Den værdifulde udviklingssamtale” rundes artiklen af med et konkret eksempel på, hvordan man som leder i hverdagens travlhed kan glemme, at medarbejderne også har brug for feedback/ros/motivation, hvilket kan resultere i usikkerhed omkring egne præstationer og føre til stress, sygemeldinger, dårligt arbejdsmiljø mv. Det understreges i artiklen, at det er en god investering, at sætte tid af til systematisk MUS og opfølgning, selvom man har en travl dagsorden. Det betaler sig.

Læs artiklen hér

Vil du gerne læse mere om MUS forberedelse fra et medarbejderperspektiv, kan du finde flere informationer i artiklen; “MUS samtale regler: Få mest muligt ud af din MUS”.

Skal din MUS-proces også sættes i system?

Det er både nemmere og billigere end du tror.

Se systemet