Hvordan holder andre arbejdspladser MUS?

Skrevet den Posted in mus From Others
Få inspiration eller blot stillet nysgerrig efter at vide, hvad andre arbejdspladser prioriterer under MUS

Nøglen til effektiv kompetenceudvikling er en tæt dialog mellem leder og medarbejder. 

MUS inspiration er der nok af, hvis man tæller alle de gode råd på nettet fra HR- og ledelseskonsulenter. Nogle gange har man dog blot behov for at se, hvordan andre gør og måske låne lidt af deres erfaringer.

Dette behov tilfredsstiller Kompetencesekretariatet med en artikel, som giver adgang til materiale og hjælpemidler til MUS. Materialet er udviklet af ni forskellige danske arbejdspladser, som repræsenterer forskellige brancher.

Initiativet kalder de MUS-konceptbank, og blandt arbjedspladserne finder man f.eks. Damnarks Tekniske Universitet (DTU), Det Kongelige Bibliotek og Røde Kors.

I konceptbanken er det muligt at hente MUS skemaer, diverse tjeklister mv. fra de forskellige arbejdspladser, hvilket kan bruges som MUS inspiration. Det giver et godt udgangspunkt at få indblik i, hvilke overvejelser virksomheder med mærkbare HR-budgetter har gjort sig.

Se artiklen og tilgå  MUS-konceptbanken hér

Har du behov for på let vis at kunne oprette dit eget MUS skema med spørgsmål, som passer godt til MUS på din arbejdsplads? Kompetencesekretariatet har yderligere lavet en MUS-designer, som vi linker til i artiklen hér.

Få struktur på hele MUS processen fra indkaldelse til opfølgning. Spar tid og optimér udbyttet. Læs om digital MUS hér